FOOD UA, FOOD T&E


Баннер

М’ясні товари

E-mail

М’ясні товари є джерелом надходження повноцінних білків, мінеральних речовин,
насичених і поліненасичених жирних кислот, деяких вітамінів, інших поживних речовин.

Продукція цієї групи має важливе значення для раціону людини. Ковбасні вироби характеризуються високою харчовою цінністю завдяки вдалому поєднанню високоякісної сировини, відповідної обробки сировини, наявності широкого вибору продукції, яка задовольняє потреби різноманітних споживачів. Ковбасні вироби за останні роки стали більш різноманітними і оригінальними. Розширився асортимент варених, сирокопчених та сиров’ялених, напівкопчених, варено-копчених ковбас, сосисок і сардельок, копчення, паштетів, зельців.

Технологічний процес виготовлення сирокопчених та сиров’ялених ковбас передбачає приготування фаршу, наповнення оболонки, осадку, холодне копчення і сушку. Ці ковбаси відрізняються від інших твердою консистенцією, приємним специфічним запахом і смаком. У процесі сушки продукт втрачає вологу, тому сирокопчені ковбаси характеризуються невеликим вмістом вологи, значною кількістю жиру і білка, за рахунок чого мають високу енергетичну цінність. Сиров’ялені ковбаси не коптять, а сушать довший час; у процесі сушки фарш дозріває, втрачає вологу, і продукт стає готовим до вживання. Критеріями якості сирокопчених ковбас є зовнішній вигляд, консистенція, смак і, звичайно, термін зберігання. За традиційною технологією процес дозрівання сирокопчених ковбас відбувається 30–45 діб, що потребує значних площ, строгого дотримання режимів температури і вологи в камерах дозрівання, високої кваліфікації персоналу. Крім того, виготовлення сирокопчених ковбас потребує значних фінансових витрат, пов’язаних з особливим відбором сировини, використання специфічного обладнання і застосування відповідної технології, яка потребує багато часу.

На сьогодні найбільшого поширення набули технології з використанням стартових культур для швидкого зниження рН і призупинення розвитку небажаної мікрофлори. Ці стартові культури забезпечують швидке дозрівання, утворення кольору, традиційний аромат і смак. Нові технології сирокопчених і сиров’ялених ковбас передбачають також використання багатофункціональних добавок, які регулюють біохімічні процеси, формують якість готового продукту. В результаті застосування стартових культур за рахунок інтенсифікації процесу і скорочення часу ферментації підвищується безпека виробництва. Цільове використання стартових культур зменшує виробничий брак, дозволяє отримати стандартизований, високоякісний продукт. Мікроорганізми, що входять у склад стартових культур, розщепляють цукор на молочну кислоту, що приводить до зниження значення рН, гальмування росту небажаної мікрофлори на початку виготовлення ковбас, прискорення процесу денітрифікації і стабілізації ферментації. Ці фактори значно скорочують час технологічного процесу, підвищують економічну ефективність виробництва і дозволяють отримати високоякісний продукт. Як і до будь-якого компоненту, який використовується при виробництві м’ясних виробів, до стартових культур застосовують окремі вимоги. Стартові культури повинні бути передусім безпечними для здоров’я. Вони повинні ефективно діяти в м’ясному субстраті, надаючи виробам яскраво виражений інтенсивний колір, традиційний смак і аромат. У результаті застосування стартових культур виробник повинен отримати бажані зміни в сирокопчених, сиров’ялених ковбасах. Крім того, використання стартових культур не повинно впливати на термін зберігання готового продукту.

Особливою популярністю серед виробників користуються смако-ароматичні добавки традиційного та екзотичних напрямів. Зокрема, добавки для сирокопчених салямі традиційного італійського смаку: «Салямі комбі тип наполі», «Салямі комбі тип фует», «Чорізо комбі», «Салямі класік». Добавки крупного помелу «Моніка», «Польська» з традиційними смаками і неординарним виглядом на розрізі готових ковбас.

Портфоліо «Фрутаром Етол (Україна)» налічує весь спектр добавок і сумішей для сирокопчених та сиров’ялених ковбасних виробів, а також асортимент функціональних сумішей для виготовлення делікатесної групи. Особливою популярністю серед виробників користуються: «Супер Пек», «Супер-Хем» та «Ханс-Секундо» – комплексні харчові добавки, призначені для використання у виробництві цільном’язових делікатесних варених, копчено-варених, копчено-запечених, запечених, смажених продуктів і шинок. Переваги застосування харчових добавок для ін’єктування: висока вологозв’язуюча здатність, зниження витрат маси при термічній обробці, підвищення рентабельності виробництва, збільшення виходу готової продукції, запобігання синерезису при зберіганні продукту, поліпшення консистенції, соковитості та текстури м’ясних виробів.

З асортименту «Фрутаром Етол (Україна)» слід виділити «Яловичина аромат», «Свинина аромат», «Аромат курки», «Аромат салямі». Ці суміші дозволять надати готовому продукту виражений м’ясний аромат. А також лінійка сирних і молочних ароматів: «Аромат пармезану», «Сир начо», «Сир королівський», «Аромат вершків», «Вершки».

Суміш «Тейст-інт» ефективно усуває присмак осалки сировини, що особливо актуально при використанні значної кількості м’яса птиці механічної дообвалки чи попереднього засолу курячого м’яса.

«Таухмассе КР 15» – лак для покриття оболонки, що забезпечує естетичний вигляд готовим сирокопченим і сиров’яленим продуктам та захищає від появи плісняви.

«Колорфікс В 3107» – барвник на основі натуральних екстрактів, що забезпечує гарне рівномірне забарвлення фаршу сирокопчених ковбас.

«Фрутаром Етол (Україна)» пропонує повну лінійку ароматичних сумішей для напівкопчених і варено-копчених ковбас, що ідеально підходять для продуктів, виготовлених із замінами м’ясної сировини: «Краківська комбі», «Салямі прованс комбі», «Мисливська».

З групи комплексних сумішей спецій для виробництва варених ковбасних виробів можна сміливо рекомендувати суміші «Астра», «Вершкова», «Лікарська-U», «Дальмота».

Компанія «Фрутаром Етол (Україна)» давно і з успіхом поставляє на ринок м’ясопереробки молочний білок «Молмікс». «Молмікс» має в своєму складі виключно продукти молочного походження, без додаткових домішок. «Молмікс» має характерний молочний смак, добре емульгує жир. Має стабільний мікробіологічний та хімічний склад, а отже може використовуватися як альтернатива сухому молоку і як самостійний продукт при виробництві варених, напівкопчених ковбас, сосисок, сардельок.

«Фрутаром Етол (Україна)» пропонує виробникам не тільки якісні інгредієнти, а й технології виготовлення ковбасних виробів, делікатесних м’ясопродуктів, продуктів з м’яса птиці, надаючи виробникам необхідну нормативно-технічну документацію. Головний принцип нашої роботи – глибоке вивчення та ретельний аналіз проблем і побажань клієнтів, вибір для кожного замовника оптимального технологічного рішення.

Компанія «Фрутаром Етол (Україна)» є частиною глобальної групи «Фрутаром» на території України. Одним із важливих напрямків діяльності групи є виробництво спецій та інгредієнтів для м’ясної промисловості. Стратегією групи є To be the Preferred Partner for Tasty and Healthy Success – «Бути вибраним партнером для смачного та здорового успіху».

 
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер