FOOD UA, FOOD T&E


Баннер

Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» проти ICTV

E-mail

Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» захищає своїх виробників від телеканалу ICTV.

 

 

Журналісти телеканалу ІСТУ у своєму сюжеті поінформували глядачів щодо некорисності і небезпечності морозива для українців (наявність в вершковому морозиві рослинних жирів, використання заборонених барвників, відсутність відповідного маркування) не називаючи конкретного виробника та торгову марку продукції. Інформація, що подана в узагальненому вигляді, наносить непоправну шкоду для всієї галузі -  «морозива та заморожених продуктів», створюючи у споживача хибну думку, що будь-яка вітчизняна продукція є недоброякісною та небезпечною для здоров’я.

Крім того,  телеканал порушив права споживачів щодо отримання достовірної інформації про конкретну продукцію ( назва підприємства, ТМ). У зв’язку з тим, що матеріал, який транслювався на телеканалі ІСТУ не містив ніякої конкретики, не мав підтвердження з боку державних органів (результатів досліджень, перевірок, то що) він наніс безпідставну шкоду та сумління у споживачів щодо добросовісних виробників продукції.

7 липня знімальна група телеканалу ІСТУ, на чолі з Юлію Самсоновою, завітала до Асоціації для проведення зйомки та інтерв’ю з Президентом Асоціації Бартковським І.І.

Виробники морозива та працівники Асоціація очікували на об’єктивний репортаж щодо безпечності та якості вітчизняного продукту.

9 липня 2017 року в підсумковій аналітичній програмі «Факти тижня. 100 хвилин з Оксаною Соколовою» був показаний сюжет з гучною назвою «Заморожена небезпека», що не містив нічого спільного з наданим матеріаломта фактичною ситуацією на ринку морозива.

З 2007 року в Україні діють чотири національних стандарту на морозиво, розроблені Асоціацією українських виробників «Морозиво і заморожені продукти»:

• ДСТУ 4733:2007 «Морозиво молочне, вершкове, пломбір. Загальні

технічні умови»;

• ДСТУ 4734:2007 «Морозиво плодово-ягідне, ароматичне, шербет, лід.

Загальні технічні умови»;

• ДСТУ 4735:2007 «Морозиво з комбінованим складом сировини.

Загальні технічні умови»;

• ДСТУ 8686:2016 «Морозиво м’яке та суміші для його виготовлення.

Доречі у травні цього року Громадська організація «Громадський контроль захисту прав споживачів» провела своє незалежне дослідження зразків морозива на наявність штучних барвників та консервантів на 7 підприємствах України.

За результатами лабораторних досліджень штучних барвників та консервантів в зразках морозива (ТМ «Рудь», ТМ «Хладик», ТМ «Ласка» ТМ «Ласунка», ТМ «Три ведмеді», ТМ «Лімо», Полтавохолод) виявлено не було. В БЦ «Ліга-Інформ» 22 червня 2017 р за результатами досліджень Громадська організація «Громадський контроль захисту прав споживачів» провела прес-конференцію з оцінки якості морозива (ргез8.1і§а.пеІ).

Надаючи великого значення якості вітчизняної продукції, три підприємства, що входять до складу Асоціації, отримали дозвіл на експорт продукції до країн Євросоюзу. Вітчизняне морозиво експортується до 30 країн світу, що свідчить про високі стандарти безпечності та якості виробництва морозива в Україні.

 
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер